29.4. Tervastupa hyvinvointipäivä

                 
Savonlinnan senioreiden hyvinvointipäivä Tervastuvalla ma 29.4.2024

 Suomen Ladun ”hyvinvointia ulkoilusta”- hankkeen vertaisohjaajien pilottikurssin käyneinä (Kaija Hurskainen ja Eeva-Liisa Hemming) pidimme hyvinvointipäivän senioreille Tervastuvalla (Olavin Retkeilijät). Senioreita saapui kaikkiaan 26.

Ohjelmassa oli alkulämmittelyn jälkeen matalan kynnyksen suunnistusta lähirasteille. Rasteilla oli kysymyksiä, esim. ”Miten voin vaikuttaa mieleeni? Tai mistä kiitin itseäni viimeiksi?”

Näistä kysymyksistä keskusteltiin ryhmissä innokkaasti. Oikeaa tai väärää vastaustahan ei ole. 

Iltapäivällä oli lounastauko, joko omia eväitä nauttien tai Tervastuvan kahvilan antimista nauttien. Makkaranpaisto oli myös mahdollista pihapiirin paistopisteellä. 

Iltapäivällä käytiin luontopolulla kiertelemässä, polun varrella oli luontoon liittyviä kysymyksiä, jotkut aika visaisiakin! Luontokysymysten vastauksissa oli 4 eri vaihtoehtoa. Parhaimmat saivat 10/ 12 pistettä! 

Näin oli alkupäivä liikuteltu jalkojen lisäksi harmaita aivosoluja, siispä oli vuoro  laittaa jalalla koreasti! Opeteltiin hieman kreikkalaisia kansantansseja hasaposervikos- musiikin tahdissa terassilla. 

Aika oli palkita paras, koskettavin luontokuva, jonka itse kukin oli kuvannut kännykkäkamerallaan liikkuessaan poluilla ja rasteilla. Kuvat olivat tosi kivoja, laadukkaita, hauskoja, koskettavia jne.

Luontokysymyksiin parhaiten vastanneet palkittiin myös. Päivän aikana oli myös mahdollisuus harrastaa pihapelejä sekä tikanheittoa. 

Lopuksi oli päivän yhteenveto. Osallistujat vaikuttivat tyytyväisiltä päivään; helppo liikkua pihapiirissä, matkat sopivan lyhyitä, ohjelmaa sopivasti ja sää mitä mainioin!

 Yhteenveti: Eeva-Liisa Hemming